(+31) 6 526 843 93 info@fryskblackangus.nl

Beefburgers met een pittige saus van de BBQ

 

Ingrediënten
  • 4 Black Angus burgers
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sriracha isaus (hou je van pittig? gebruik dan 2 eetlepels)
  • 1 tl fijngesneden basilicum
  • 2 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 50 gram fijngesneden ijsbergsla
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 4 burger broodjes
 
Bereidingswijze
  • Haal de beefburgers 1 uur voordat het vlees op de barbecue gaat uit koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Meng de mayonaise samen met de knoflook, sriracha en basilicum in een kom.
  • Grill de burgers 4 minuten per kant in het midden van de barbecue, wil je de burger rosé gebakken, houd dan 3 minuten per kant aan.
  • Smeer de saus op de binnenkanten van ieder broodje.
  • Leg de burger op het broodje, vervolgens de tomaten, uien en ten slotte de ijsbergsla.

Een burger heeft iets magisch. Ik denk dat ik niemand ken die geen hamburger lust. Op vrijwel elk BBQ-feestje is de burger ook van de partij. En geef toe, als je een hamburger op een menu ziet staan, wil je die ook bestellen. De liefde voor de burger is gewoon niet te ontkennen. Bij de keuze voor het burgervlees draait het om de juiste vlees-vet verhouding. Heb je te weinig vet in je burger dan gaat dit ten koste van de malsheid en wordt de burger droog. De ideale verhouding is 80-20, dus 80% vlees en 20% vet. De perfecte burger is donkerbruin gebakken, maar zeker niet verbrand. Het broodje is een beetje warm en licht geroosterd. Het broodje is knapperig als je er in bijt en het vlees is stevig en toch nog lekker sappig.

 
Doe dit NIET!
  1. Platdrukken
    Druk een burger nooit plat op het rooster. Hierdoor druk je de sappen uit het vlees. Deze sappen zorgen juist voor de smaak en de malsheid.
  2. Draaien
    Laat je burgers lekker grillen en geef ze de tijd. 1x draaien is voldoende.
  3. Vlammen
    Vlammen zijn leuk, maar gaat ten koste van je vlees. 
 
EET SMAKELIJK!