(+31) 6 526 843 93 info@fryskblackangus.nl

Rundvleescurry met bloemkool en broccoli

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 750 gram runderstooflappen (bijv. sukade-, rib-, runderlappen of voorgesneden runder poulet)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 grote uien
  • 2 eetlepels currypasta of kerriepoeder
  • 50 gram amandelen of cashewnoten
  • 2 dl yoghurt
  • 2 dl vleesbouillon
  • 350 gram bloemkool
  • 350 gram broccoli
  • Zout

 

Bereiding:

  1. Snijd de runderlappen in blokjes en bestrooi het met wat zout en eventueel met wat peper.
  2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Schep de currypasta of kerriepoeder en de gesnipperde uien erdoor en bak het nog twee minuten.
  3. Maal de amandelen / cashewnoten fijn in de keukenmachine en schep ze met de yoghurt en de bouillon door het vlees. Stoof het vlees met de deksel op de pan op een laag vuur in circa twee uren gaar.
  4. Schep twintig minuten voordat het gerecht klaar is de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes door de curry. Breng de curry nog verder op smaak met wat zout.

Lekker met: (basmati) rijst of aardappelpuree.

EET SMAKELIJK!