06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Bereidingstips van boerin Isa

Tips van boerin Isa voor het bereiden van Black Angus Beef producten

Tip 1: Vlees van deze kwaliteit vraagt om een bijzondere behandeling. Het ontdooien van het vlees: laat het vlees rustig ontdooien, zodat de meeste vleessappen bewaard blijven. Haal het vlees 12 tot 24 uur van te voren uit de vriezer en laat het ontdooien in de koelkast, dus niet onder de warme kraan of in de zon. Hierdoor ontdooit het vlees te geforceerd. Er zal een hoop vocht (sappigheid) verloren gaan en door warmte zal het vlees sneller in houdbaarheid achteruitgaan.

Tip 2: Ontdooi dit vlees nooit in de magnetron.

Tip 3: Voor gebruik is het aan te raden het vlees droog te deppen met keukenpapier.

Tip 4: De tournedos, de kogelbiefstuk, de entrecote, de ribeyesteak, de bavette en zelfs de bieflap uit uw pakket hoeven maar zeer kort (ong. 6 minuten: 3 minuten iedere zijde) gebraden te worden.

Tip 5: Het lekkerste is om het vlees te bakken in een goed verhitte pan met roomboter en een klein beetje olie. Dit is om het vlees zo snel en mooi mogelijk dicht te laten schroeien.

Tip 6: Laat het vlees daarna (al dan niet onder wat aluminiumfolie) enkele minuten tot rust komen voordat je het serveert.

Perfect biefstuk snijden altijd tegen de draad in

Tip 7: En last but not least vóór het snijden: kijk goed hoe de draad van het vlees loopt; als u grote stukken afsnijdt, snijdt dan met de draad mee, zodat er bij het aansnijden door de eter dwars op de draad gesneden kan worden. Hierdoor is het vlees mals en veel kauwbaarder zonder lange draden.