06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Black Angus ras

Mondiaal gezien is Black Angus het grootste vleesveeras.

De dieren kenmerken zich doordat ze eenkleurig zwart zijn. Ze zijn wat meer gedrongen dan de meeste andere vleesrassen. Alle dieren van het ras komen hoornloos ter wereld.

Doordat het ras dicht bij de natuur staat worden de kalveren ook erg gemakkelijk geboren. Keizersnedes zijn dan ook niet nodig! Ondanks dat de kalveren kleiner en lichter zijn dan die van andere vleesrassen zijn ze bijzonder vitaal. Er is dan ook nagenoeg geen uitval. De natuurlijke eigenschappen van het ras maakt ook dat de dieren bijzonder vruchtbaar zijn.

Het karakter van de dieren wordt ook door iedereen geroemd; ze zijn bijzonder rustig en betrouwbaar. De dieren dienen sober gevoerd te worden dat inhoudt dat ze het uitstekend doen op een grasrantsoen. Ze lenen zich dan ook bijzonder goed voor een biologische / extentieve bedrijfsvoering.

Daar waar aan de meeste andere vleesrassen onbeperkt mais en krachtvoer gevoerd kunnen worden, kan dat bij deze dieren juist niet. Dat komt de vleeskwaliteit namelijk niet ten goede. De dieren groeien dan ook langzamer en dit komt het rijpingsproces ten goede, wat ook weer terug te leiden is naar een heerlijke smaak van het vlees.