06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Over ons

Het was in het najaar van 2016 op een van mijn reizen naar Ierland dat ik in aanraking kwam het met vleesras Black Angus. Ik, Hans Kerkhof, was direct onder de indruk van deze mooie, karakteristieke dieren welke een bijzonder vriendelijk karakter hebben.

Na diverse steaks geproefd te hebben en nadat ik me goed had laten informeren over het ras, was het voor mij meer dan duidelijk: dit overheerlijke vlees moet ook in Nederland meer bekendheid krijgen! Inmiddels raken steeds meer mensen bekend met het prachtige Black Angus vlees en prijkt het bij de befaamde restaurants steeds vaker bovenaan de menukaart.

In huiselijke kring waren we het er dan ook snel over eens: er moeten Black Angus runderen uit Ierland naar onze weiden toe komen!

En zo geschiedde…

Inmiddels hebben we een mooie Black Angus veestapel in onze weide lopen. De dieren doen het volledig op een grasrantsoen, zonder dat ze volgestouwd worden met mais en krachtvoer. Hierdoor is de groeisnelheid lager en de rijping van de dieren duurt daardoor langer dan bij de meeste andere vleesrassen, hetgeen zich weer vertaalt in een uitmuntende vleeskwaliteit. Het vlees is gemarmerd en dit geeft het vlees bij de bereiding ervan een overheerlijke, natuurlijke en zachte smaak.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en updates: