06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Gehaktballetjes in een Italiaans jasje

 

Ingrediënten:

  • 800 gram rundergehakt (naturel)
  • 3 tenen knoflook
  • Blaadjes van 1-2 takjes citroenmelisse
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 losgeklopt ei
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 fijngesneden rode chilipeper (zonder de zaden)
  • 2 kleine aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4-5 Roma tomaten
  • Blaadjes van 1-2 takjes salie

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180⁰C.

Hak de knoflook met de citroenmelisse fijn en meng dit door het gehakt tezamen met de Parmezaanse kaas, het ei, zout, peper en eventueel de chilipeper. Snijd de aubergines in schijven. Verhit de olie in de koekenpan en bak de schijven aubergine een paar minuten aan beide zijden op hoog vuur bruin. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.

Snijd de tomaten in schijven en bestrooi dit met wat zout. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Maak balletjes van het gehakt en leg ze afwisselend met aubergine, salieblad en tomaat in de ovenschaal. Bestrooi het geheel met wat zout, chilipeper en druppel er nog iets olijfolie overheen. Bak het geheel in 30 minuten in het midden van de oven gaar.

Lekker voor bij de borrel. Eet het met een knapperig afgebakken Ciabatta brood.

Eet smakelijk!