06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Runderstoof met herfstbockbier

RECEPT voor 4 personen

INGREDIËNTEN:

  • 750 gram runder stooflappen (bijv. sukade-, rib-, runderlappen of voorgesneden runder poulet)
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 rode uien
  • 100 gram magere spekreepjes
  • 1 flesje herfstbockbier
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout
  • Vers gemalen peper

 

BEREIDING:

Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het met zout en peper. Snijd de rode uien in en de plakken ontbijtkoek in blokjes.

Verhit de olie in een  braadpan en bak het vlees  rondom  goudbruin. Schep daarna het vlees uit de  pan. Voeg aan het achtergebleven bakvet de ui en  de spekreepjes toe en roerbak alles ca. twee  minuten. Voeg  daarna het vlees, de ontbijtkoek, de mosterd, het bier, de tomatenpuree,  de azijn, de basterdsuiker en  de laurierblaadjes toe. De volle smaak van herfst bockbier met een heerlijke runderstoofpot gaan zeer goed samen. Kies een heerlijk herfst bockbier om je stoofpot tot een echt succes te maken.

Breng het geheel aan de kook en laat de stoofpot op laag vuur in ongeveer twee uren zachtjes gaar stoven. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer de stoofpot met rijst of bijvoorbeeld met gebakken krieltjes en een lekkere frisse groene salade.

EET SMAKELIJK!