06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Chimichurri rijstsalade

 

Ingrediënten chimichurri:

  • 1 tomaat
  • ½ rode paprika
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 40 gram verse peterselie
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 eetlepels rode-wijn-azijn
  • 1 dl (extra vierge) olijfolie

Bereidingswijze:

Doe de tomaat , paprika, ui, knoflook, peterselie en de rode peper (zonder pitjes of voor extra pittig mét pitjes) in de blender en meng het geheel of snijd alles zo fijn mogelijk. Doe het in een kom en roer de oregano, 2 eetlepels rode-wijn-azijn, zout en wat peper erdoor. Giet de olijfolie erbij en roer het geheel door. De olijfolie moet net boven het mengsel komen te staan. Laat dit geheel 2-4 uren intrekken voordat je het gebruikt.

 

Ingrediënten rijstsalade met chimichurri:

  • 1 portie chimichurri
  • 500 gram gekookte (zilvervlies)rijst
  • 250 gram snacktomaatjes
  • ½  groene paprika
  • ½ komkommer
  • 4 lente uitjes
  • 15 gram basilicum of munt

Bereidingswijze:

Doe de gekookte en afgekoelde rijst in een schaal. Halveer de tomaatjes, snijd te komkommer en paprika in partjes en snijd de lente-ui in ringetjes. Doe de groenten met de helft van de kruidenblaadjes bij de rijst en schep door met de chimichurri. Breng het geheel op smaak met zout, peper en olijfolie en garneer het met de rest van de kruiden.

Serveer deze rijstsalade en de chimichurri bij een overheerlijke RIBEYESTEAK, ENTRECOTE OF BIEFSTUK van de BBQ.

 

Eet smakelijk!