06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Italiaanse cacciatore stoof

 

Ingrediënten: 

  • 750 gram stoofvlees (bijv. sukade-, rib-, runderlappen of voorgesneden runder poulet)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 rode uien
  • 1 flinke teen knoflook
  • 3 takjes verse tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 200 ml rode wijn
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 2 takjes verse basilicum
  • zout en vers gemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in blokjes van circa 1 1⁄2 cm. Verhit twee eetlepels olijfolie in de stoofpan en bak het vlees rondom op hoog vuur in vijf minuten goudbruin aan. Bestrooi het met peper en zout naar smaak en neem het vlees uit de pan.
  2. Verhit de rest van de olie in de pan, doe de gesneden uien erbij en roerbak dit ongeveer drie minuten. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de gesneden teen knoflook, de tijm, de tomatenblokjes, laurierblad, de wijn en 200 ml water. Breng het mengsel aan de kook. Stoof het vleesmengsel in ongeveer twee uren zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Roer het af en toe goed door en voeg indien nodig extra heet water toe.
  3. Snijd na bijna twee uren stoven de tomaten in partjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd het in plakken. Voeg deze twee ingrediënten de laatste tien minuten toe aan de stoof. Breng het geheel op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Bestrooi het stoofmengsel voor het serveren met de basilicumblaadjes.
  4. Serveer het stoofpotje met een (vers afgebakken) ciabatta, een lekkere pastasoort of met gebakken krieltjes.

 

EET SMAKELIJK!