06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Bavette is een relatief onbekend, maar zeer smaakvol stuk vlees. Het wordt vaak gezien als een delicatesse voor op de barbecue. Bavette wordt ook wel een vanglap of vinkelap genoemd. Dit magere rundvlees komt uit de flank van de koe. Het is een stuk waar de koe hard heeft moeten werken en hierdoor is de structuur grover en de smaak intenser. 

Bij meer specifieke vleesrunderen, zoals Black Angus runderen, is de bavette van nature botermals en wordt het gebruikt in de lekkerste gerechten. Omdat de bavette veel eigen smaak heeft, hoef je er maar weinig mee te doen. Kort aanbraden in (room)boter met een beetje peper, en even laten rusten in de oven of onder een aluminiumfolie, is al genoeg.

Bavette smaakt als biefstuk en is heerlijk als je van een beetje stevige bite houdt. Bak je bavette per ongeluk net wat te lang, dan wordt het taai en kun je hem beter stoven. Gebakken in roomboter of geroosterd op de barbecue; Lees hier hoe je dit heerlijke vlees het beste kan bereiden:

 

Bereiding op de barbecue:

  1. Laat de bavette op kamertemperatuur komen.
  2. Bestrooi met zout en peper en grill het vlees gedurende 1 minuut aan beide kanten in het midden van de barbecue.
  3. Laat de bavette vervolgens circa 3 minuten rustig garen aan de zijkant van de barbecue.
  4. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 8 minuten rusten voor serveren.
  5. De bavette mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen.

Bereiding in een koekenpan:

  1. Laat de bavette op kamertemperatuur komen en bestrooi met zout en peper.
  2. Zet een pan op hoog vuur, en laat er een klontje roomboter in smelten.
  3. Bak de bavette in 1 minuut rondom bruin, en laat vervolgens circa 3 minuten op laag vuur rustig braden.
  4. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat ongeveer 8 minuten rusten voor serveren.
  5. De bavette mag, net als bij een biefstuk, nog rood zijn van binnen.