06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

ZUURKOOLSCHOTEL

 
 Benodigdheden:
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • snufje zout
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • vers gemalen peper
  • 100 gram rozijnen
  • 150 gram magere gerookte spekreepjes
  • 2 zakjes a 600 gram wijnzuurkool
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 handappels
  • tijm
  • 1½ dl melk
  • nootmuskaat
  • 2 volkeren beschuiten
  • 50 gram boter

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in water met wat zout gaar. Bak het gehakt ondertussen rul met de gesnipperde ui en de gehakte knoflook. Breng het op smaak met zout en peper en meng de rozijnen erdoor. Vet een diepe ovenschaal in en doe het gehaktmengsel in de ovenschaal. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet. Bak daarna de gerookte spekreepjes zachtjes uit, schep de uitgelekte zuurkool erop en 10 minuten laten stoven. Roer de crème fraiche erdoor en schep dit  mengsel op het gehakt. Schil de appels, snijd de appels in partjes leg de partjes op de zuurkool. Bestrooi met mengsel met wat tijm. Maak puree van de gekookte aardappels en verdeel dit over de appels. Verkruimel de beschuiten, verdeel dit over de ovenschotel en bedruppel het geheel met gesmolten boter. Laat de ovenschotel als laatste ongeveer 40 minuten in de oven garen.

 

Eet smakelijk!