06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Een tijdje geleden vroeg iemand me: “Waarom zou ik rundvlees van puur grasgevoerde runderen kopen?” Ik vertelde hem dat rundvlees van puur grasgevoerde runderen beter is voor de mens. Het vlees bevat namelijk geen antibiotica en geen groeihormonen. Het vlees bevat goede vetten, die alleen worden geproduceerd als de koe leeft op puur gras en deze goede vetten dragen weer bij aan de gezondheid van de mens.

Rundvlees is rijk aan vitamine B12 en o.a. het mineraal Zink. Ook bevat het vitamines B1, B2 en B6. Rundvlees bevat van nature eiwit en vet en geen koolhydraten, dus kan daardoor ook zeer prima toegepast worden in een (koolhydraatarm) dieet.

Grasgevoerd rundvlees slinkt vrijwel niet tijdens het bereiden van je vlees en het smaakt beter! Ook kunnen we vertellen dat grasgevoerde runderen bijna het gehele jaar rond worden gehouden in de natuur, in een open veld, waar ze in alle rust volop gras kunnen eten en daardoor een fijn leven hebben.

Wij weten alles over de herkomst van onze dieren en stellen hoge eisen aan de kwaliteit. Ook de slacht gebeurt volgens strikte protocollen, waarbij wederom rust in het proces belangrijk is om de goede kwaliteit van het vlees te behouden!