06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Tomatenburger met spek

 

Ingrediënten (voor 4 personen):
  • 8 tomaten
  • olijfolie
  • 500 gram ongekruid rundergehakt
  • 1 flinke scheut ketchup
  • 1 flinke scheut mosterd
  • peper en zout
  • 8 plakjes dun gesneden ontbijtspek
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 4 plakjes (smelt)kaas
  • rucola

 

Bereidingswijze:

Halveer de tomaten en bestrijk het snijvlak van de tomaat met een beetje olijfolie. Gril ze kort en zet ze apart. Meng het gehakt met de ketchup, de mosterd, peper en zout. Maak er acht kleine beefburgers van en gril ze gaar. Bak het spek totdat een knapperig geheel is. Beleg de tomaten met rucola, de gegrilde burger, kaas, rode ui en spek.

 
Eet smakelijk!