06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Ossenhaassalade met Aziatische dressing en pindasaus

 

Lunch of voorgerecht voor 4 personen; bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
  • 500 gram ossenhaas, dik stuk
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kleine komkommer, geschild, gehalveerd, zaden eruit gehaald en gesneden in schijfjes van 1 cm
  • 4 rode sjalotten, dun gesneden
  • 100 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 milde rode peper, zaadlijsten verwijderd en dun gesneden
  • handje verse muntblaadjes
  • handje verse korianderblaadjes
  • 4 bosuien, dun gesneden
  • 100 g groene slabladeren

AZIATISCHE DRESSING

  • 2 tl basterdsuiker
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl vers geraspte gemberwortel
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en heel fijn gesneden
  • 1 el geroosterde sesamolie

PINDASAUS

  • 100 g geroosterde pinda’s (ongezouten)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el zoete chilisaus
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
 Bereidingswijze:

Zet een grill- of braadpan op een hoog vuur en wacht totdat de pan gloeiend heet is, rooster het vlees op de barbecue boven smeulende kolen of braad het 10-12 minuten in de pan tot het aan de buitenkant goudbruin is en rood tot medium-rood aan de binnenkant. Breng op smaak met zout en peper en laat het vlees 1 uur rusten.

Doe de komkommer, sjalotten, cherrytomaten, rode peper, kruiden en bosuien in een grote schaal en hussel dit voorzichtig door elkaar. Bedek het met vershoudfolie en zet het koel weg tot gebruik.

Om de dressing te maken, los je de suiker op in het limoensap in een pot met draaideksel. Voeg de gember, rode peper en sesamolie toe en schud de pot tot het geheel goed gemengd is. Zet weg tot gebruik.

Om de pindasaus te maken, doe je de pinda’s in een blender met 3 eetlepels water, zonnebloemolie, sojasaus en chilisaus. Pureer tot een gelijkmatig mengsel en voeg peper en zout naar smaak toe.

Om te serveren, snijd het vlees in dunne plakjes; het moet mooi en rood zijn. Roer het sap van het vlees door de pindasaus. Meng de komkommermix en de slabladeren met de Aziatische dressing. Verdeel de salade over de borden en leg het vlees er boven op. Sprenkel de pindasaus erover en serveer het gerecht.

Eet smakelijk!