06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Rundvleesspies met Turks brood en Griekse yoghurtsaus

 

Ingrediënten:

  • 800 gram naturel/ongekruid rundergehakt
  • 1 fijn gesneden (rode) ui
  • 1 theelepel oregano of marjolein (vers of gedroogd)
  • 2 theelepels verse gehakte munt
  • ½ theelepel chilipoeder
  • Snufje gemalen kardemom
  • Turks afbakbrood

Dressing:

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 5 eetlepels dikke Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tahinpasta
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 geperste knoflookteen
  • 2 eetlepels verse gehakte koriander

Bereidingswijze:

  1. Voor het maken van de rundvleesspiesen, doe je alle ingrediënten in een grote kom. Bestrooi het ruim met zout en versgemalen zwarte peper en meng het geheel goed door elkaar.
  2. Verdeel het mengsel in de vorm van acht worsten. Rijg ze elk op een spies en zorg dat ze stevig op de spies vastzitten. Zet het vlees koel tot je het nodig hebt.
  3. Verwarm de kolen op de barbecue. Doe de spiesen op de barbecue en grill ze 4 tot 5 minuten tot ze compleet doorbakken zijn.
  4. In de tussentijd bak je je Turkse brood af in de oven.
  5. Voor de yoghurtdressing doe je alle benodigde ingrediënten in de blender en meng je dit tot een gladde massa.
  6. Leg plakken Turks brood op een bord met een paar spiesen erop, sprenkel de dressing erover en garneer het geheel met wat rode ui en muntblaadjes.

Eet smakelijk!