(+31) 6 526 843 93 info@fryskblackangus.nl

Ingrediënten (4 personen):

  • 500 gram kogelbiefstuk
  • 700 gram vastkokende aardappels, schoongeboend of geschild
  • 3 eieren
  • 3 verse tomaten, in stukken gesneden

Dressing:

  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 120 ml extra vierge olijfolie
  • 2 el (geknipte verse) bieslook
  • 2 el fijngehakte verse peterselie, wat extra voor garnering
  • 1 grote sjalot / rode ui, heel fijngesneden
  • 2 el kappertjes
  • 2 el fijngesneden augurken
  • Groene salade (rucola of andere) met wat dressing
  • Bijgerecht een Frans stokbrood

 

Bereidingswijze:

  1. Verhit een grillpan of koekenpan met wat bakboter of olijfolie. Doe de biefstuk erin en bak ongeveer zes minuten aan beide zijden. Zet de gebakken biefstuk minimaal 15 minuten, maximaal een uur, te rusten en snijd de biefstuk dan in dunne plakjes
  2. Doe de aardappelen in een pan met koud water en breng ze met wat zout aan de kook. Laat zachtjes 15 tot 20 minuten of tot ze gaar zijn, koken. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Kook de eieren 7 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water en pel de eieren.
  3. Maak in tussentijd de dressing. Doe de azijn, mosterd, honing en peper en zout in een schaaltje en meng dit. Voeg de olijfolie toe en roer totdat je een mooi, dik mengsel hebt. Doe de sjalot, bieslook, peterselie, augurken en kappertjes erbij en meng dit.
  4. Snijd de aardappels in schijfjes als ze nog iets warm zijn en leg de helft op de bodem van een schaal. Schep er wat dressing over en leg er een laag van plakjes biefstuk over. Herhaal de laagjes, schep een beetje dressing over elke laag. Dek af met vershoudfolie en zet weg op kamertemperatuur.
  5. Vlak voor het uitserveren, snijd je de gekookte eieren in vieren en leg deze aan de rand van je salade. Garneer het geheel met peterselie en serveer het gerecht met een groene salade en wat knapperig stokbrood.
Eet smakelijk!