06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Pittige Oostenrijkse Goulash

 

Ingrediënten: 
  • 1 kilo runderstoofvlees (gebruik sukadelappen, riblappen of magere runderlappen)
  • vloeibare boter of olijfolie om in te bakken te bakken
  • peper en zout
  • 2 vleesbouillontabletten
  • 3 eetlepels witte azijn
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kilo uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 à 2 rode paprika’s
  • 2 theelepels pittige paprikapoeder of cayennepeper
  • 2 eetlepels milde paprikapoeder.
 
Bereidingswijze:

Snijd het vlees in gedeelten, verhit de boter en bak het vlees goed bruin. Haal het vlees uit de pan en schep het over in een andere pan. Voeg de bouillontabletten, azijn, laurier, oregano. kruidnagelpoeder en zoveel water toe dat vlees net niet geheel onder water staat. Laat het vlees sudderen totdat het gaar is. Bak ondertussen de gepelde en in grove stukken gesneden uien in weinig olie bruin. Voeg de gepelde en in kleine stukjes gesneden knoflook en paprika bij de uien en laat het geheel nog drie minuten bakken. Voeg de tomatenpuree toe en laat dit ook even mee bakken. Roer de paprikapoeder erdoor en voeg dit alles bij het vlees. Laat het nog ongeveer 30 minuten sudderen. Maak het op smaak met peper en zout. Mocht de goulash te dun zijn dan kun je het eventueel binden met wat bloem of maizena.

Serveertip: lekker met pasta, rijst of aardappelpuree.

 

Eet smakelijk!