06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Pitabroodje met runderreepjes

 

Ingrediënten

  • 400 g runderreepjes (bieflappen of kogelbiefstuk in reepjes snijden)
  • 1 rode ui
  • 1 vleestomaat
  • 3 perziken (halve, uit blik)
  • groene tobasco
  • 100 gram ijsbergsla
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 2½ eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • snufje kaneel
  • 8 pitabroodjes
  • 3 eetlepel koriander (verse, grof gesneden)
  • 2 dl zure room
  • snufje zout
  • snufje versgemalen peper

 

Bereiding

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaat en de perziken in kleine stukjes. Maak hiervan een salsa: schep de ui met de tomaat, de perzik, Tobasco, zout en peper naar smaak door elkaar. Maak de cherrytomaatjes schoon en snijd ze in vieren.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de rundvleesreepjes al omscheppend in 4-5 minuten bruin en rosé. Schep de gemalen koriander, de komijn, het kaneelpoeder, een paar druppels Tobasco en zout en peper naar smaak erdoor.
  4. Verwarm intussen de pitabroodjes.
  5. Roer de verse koriander door de salsa.
  6. Snijd de broodjes open en vul ze met de sla, de cherrytomaatjes en het vlees.
  7. Serveer de salsa en de zure room er apart bij.

Tip: De kruiden kun je naar smaak vervangen door provençaalse-, gyros- of shoarmakruiden.

Eet smakelijk!