06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Ovenschotel met rode kool, prei en rundergehakt

 

Hoofdgerecht, 4 personen. Bereidingstijd: 45 minuten

 

Ingrediënten:
  • een klein scheutje braadboter
  • 500 gram (gekruid) rundergehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 1 prei in ringen
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 pot/pak rodekool met stukjes appel (700 gram)
  • 600 gram aardappelpuree voor ovenschotels of kook aardappelen en maak er puree van
  • 4 el kruidenpaneermeel
  • 75 gram geraspte kaas
Bereidingswijze:

Verhit in een Koekenpan de braadboter. Bak het gehakt in vier minuten rul, voeg de ui, de knoflook en de prei toe en bak vijf minuten. Breng het geheel op smaak met de tijm, zout en peper. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel de rodekool erover en dek af met de aardappelpuree. Meng het paneermeel met de geraspte kaas en strooi dit over de aardappelpuree. Strooi de laatste tijm over de aardappelpuree ter garnering. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven op 200°c in 30 minuten gaar.

 

Eet smakelijk!