06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

JAVAANSE BURGER

 

Ingrediënten:
  • 500 gram rundergehakt (ongekruid)
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 ei
  • 1 el ketjap manis
  • ½ el ketjap asin
  • 3 tl sambal badjak
  • 1 gesnipperde lente-ui
  • 2 el paneermeel
  • zonnebloemolie

 

Kruiden:
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl djahé
  • 2 tl laos
  • Mespuntje trassi

 

Bereidingswijze:
  1. Snipper de ui en knoflook, wrijf dit in een vijzel samen met de kruiden, bouillonblokje en sambal badjak tot een pasta/boemboe (kan ook in een blender met een klein beetje olie).
  2. Fruit de boemboe aan in een klein beetje olie en laat dit afkoelen.
  3. Voeg de boemboe toe aan het gehakt, samen met de beide ketjap’s, ei en lente-ui. Voeg de paneermeel toe als het gehakt te vochtig wordt. Kneed alles goed door en maak hier mooie burgers van (ongeveer 4 grote of 6 kleinere)

Bak deze op de BBQ of in een grill pan, mooi gaar en bruin!

 

Eet smakelijk!