(+31) 6 526 843 93 info@fryskblackangus.nl

Hachee

Ingrediënten: 

  • 600 g hacheevlees of rib- of sukadelappen (Black Angus rundvlees), op kamertemperatuur
  • 4 el boter
  • 2 el bloem
  • 5 uien, in halve ringen
  • 2 el appelstroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 500 ml runderbouillon (uit een pot of van een bouillonblokje)
  • zout en versgemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze: 

  1. Snijd, de rib-of sukadelappen het vlees in stukjes.
  2. Verhit de stoofpan en doe de helft van de boter in de pan.
  3. Bak het vlees rondom op hoog vuur in 5 minuten goudbruin aan.
  4. Bestrooi met de bloem, peper en zout naar smaak en neem het vlees met een schuimspaan uit de pan.
  5. Verhit de rest van de boter in de pan, doe de uien erbij en roerbak 5 minuten.
  6. Doe het vlees weer terug in de pan samen met de appelstroop, laurierblaadjes, kruidnagels en de runderbouillon. Breng aan de kook.
  7. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees in circa 2 uur zacht en helemaal gaar (langer kan altijd). Gebruik de kleinste pit van het fornuis en zet er eventueel een vlamverdeler tussen.
  8. Schep af en toe om. Voeg indien nodig extra hete bouillon toe.
  9. Breng de stoof op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Serveer de stoof met bijvoorbeeld rode kool en aardappelpuree.