06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Bladerdeeghapjes met gekruid gehakt

 

Ingrediënten voor ca. 10 bladerdeeghapjes

Bereidingstijd ca. 20 minuten, baktijd ca. 20 minuten

  • 5 plakjes Bladerdeeg
  • 300 g rundergehakt
  • zout, peper, rundvlees- c.q. gehaktkruiden en zoete chilisaus naar smaak
  • 1 losgeklopt ei
  • boter voor het invetten van de bakplaat of bakpapier
Verwarm de oven voor (elektrische oven: 200°C, heteluchtoven: 180°C, gasoven: stand 4-5). Vet de bakplaat in met boter of gebruik bakpapier. Meng de kruiden en de chilisaus door het gehakt en breng op smaak met zout en peper. Maak er tien balletjes van. Snijd de  bladerdeegplakjes in twee stroken en wikkel de balletjes gehakt erin.

 

Bestrijk de bladerdeeghapjes met het losgeklopt ei en leg ze met de plakkant naar beneden op de bakplaat. Bak de hapjes goudbruin en gaar in ± 20 minuten.

Heerlijk voor bij de borrel!

 

Eet smakelijk!