06 – 109 121 53 info@fryskblackangus.nl

Beef Wellington

 

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 tournedos of kogelbiefstukken
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 8 plakken serranoham
  • 270 g bladerdeeg
  • 1 middelgroot ei

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Dep de tournedos / kogelbiefstuk droog met keukenpapier en bestrooi het met peper en zout. Verhit 15 g (room)boter in een koekenpan en bak het vlees in 1 minuut rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en laat het afkoelen op een bord.

Snijd de champignons en knoflook zeer fijn. Ris de blaadjes van de tijm. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons, knoflook en ¾ van de tijm ca. 5 minuten op middelhoog vuur tot het vocht is verdampt. Breng het op smaak met wat peper en zout. Laat het geheel goed uitlekken en verdeel het over een bord.

Leg twee plakken ham op een stuk vershoudfolie. Laat de plakken elkaar overlappen en verdeel ¼ van de champignons erover. Leg er een biefstuk op en rol de ham met behulp van de vershoudfolie strak om de ossenhaas. Herhaal met de andere biefstukken.

Snijd het bladerdeeg in vier gelijke stukken. Neem de stukken ossenhaas uit de folie en leg in het midden van elk stuk deeg een tournedos/biefstuk. Vouw het deeg dicht tot een pakket, laat de randen 1 cm overlappen. Draai de mini beef Wellingtons voorzichtig om, zodat de naad van het deeg niet meer zichtbaar is en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Maak met een mes een ruitpatroon op de bovenkant van de pakketjes zonder het deeg door te snijden. Splits het ei. Het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de eidooier los en bestrijk met een bakkwast de bovenkant van de Beef Wellingtons met het ei. Bak de beef Wellingtons 15-20 min in het midden van de oven. Garneer de mini beef Wellingtons met de rest van de tijm.

 

 Eet smakelijk!